Délka a pracnost při soustružení misky je rozdílná, pokud soustružíme z vysušeného kusu dřeva a nebo pokud soustružíme z čestvého "mokrého dřeva".
Při první variantě máme jistotu, že nám dřevo a tím výsledný produkt nebude dále pracovat (sesychat, praskat, měnit tvar atd.), ale za vysušený polotovar zaplatíme i několikanásobně více, než za dřevo čerstvé - mokré. Výsledný výrobek máme hned po dosoustružení připraven k používání.
U druhé varianty je to přesně opačně - dřevo levnější, ale náchylné k praskání, kroucení atd. (větší množství pracovních úkonů pro dokončení výrobku). Čerstvé dřevo se lépe soustruží a nevypaluje tolik ostří struhů a dlát, na druhou stranu se ostří rychleji zanáší jemným vlhkým prachem.
Výroba misky z vysušeného dřeva - postup 1
1. Výběr vhodného vysušeného dřeva a vyřezání hrubého tvaru např. na pásové pile
2. Upnutí pro vytočení venkovní části misky + nastavení optimální rychlosti, nastavení opěrky atd.
3. Vytočení požadovaného vnějšího tvaru misky - v tomto případě se zápichem pro upnutí do sklíčidla
4. Vybroušení vnějšku misky ( zrnitost 80, 120, 180, 240, 320, 400 ) - na obrázcích v bodě 3 je již vnějšek vybroušen do zrnitosti 400
Po zrnitosti 180 se celá miska potře vodou (pro odstranění jemných chloupků deva) a po osušení (např. opatrně horkovzdušnou pistolí) se pokračuje zrnitostí 240, 320 a 400.
Pro dokončení povrchu se může použít i jemnější zrnitost nebo stružliny ze dřeva, které soustružíme.
Nikdy nesmíme přeskakovat nebo vynechávat jednotlivé zrnitosti - povrch by nebyl dobře vybroušen.
5. Vytočení (vysoustružení) vnitřního tvaru misky
6. Vybroušení vnitřku misky - ten samý postup jako v bodě 4
7. Povrchová úprava
Povrchová úprava se může provádět např. včelím voskem, různými oleji nebo olejovosky.
Pokud chceme misku používat na různé pokrmy, musí se na povrchovou úpravu použít produkt, který má atest pro styk s potravinami.
8. Poté se nechá povrchová úprava trochu dozrát a dosušit a vzhůru na jarmarky a výstavy